Code for COP23

În cadrul COP23, #SuperCodeurs invită toți copiii din toate țările să creeze jocuri sau animații pentru a sensibiliza publicul în ceea ce privește protejarea planetei.

Acest concurs este deschis până pe data de 12 noiembrie și se adresează atât fetelor, cât și băieților între 6 și 16 ani. Cele mai remarcabile proiecte vor câștiga un robot Thymio.

Informații suplimentare +

Ce înseamnă #SuperCoders,?


Orange organizează operațiunea #SuperCoders, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani. Obiectivul: apropierea fetelor și a băieților deopotrivă de cultura digitală, prin inițierea simplă și distractivă în programarea informatică. Ghidați de asistenți voluntari de la Orange și de asociații partenere, workshop-urile gratuite de codare se derulează pe tot parcursul anului în diferite țări.

Aflați mai multeCu ce te ajută #SuperCoders?


Prin inițierea în elementele de bază ale programării, #SuperCoders le permite copiilor, mai întâi de toate, să descopere singuri și într-o manieră distractivă  „dedesubturile” universului digital.

Mai mult decât atât, ei învață astfel că universul digital este o sursă de creativitate aproape inepuizabilă și că acest univers le este accesibil, nefiind rezervat doar unui grup restrâns.

Aflați mai multe